#Svenskatwitter

Igår kom Aitellu ut med en rapport som de gjort om Twitter i Sverige.

Enligt Aitellus undersökning finns det 153 133 svenskar på Twitter, varav 62 518 har twittrat den senaste veckan. (när undersökningen gjordes.). Två procent av Sveriges befolkning finns med andra ord på Twitter.

Extrema Twittrare

”Det konto som producerat flest tweets har twittrat 352 633 gånger.Följ @MrFyhr om ni är nyfikna.
Det tidigast registrerade kontot i Sverige vi hittat registrerades 22/7 2006.Kontot är @dahnielson om ni vill följa en veteran.                                                                                                                                                                                                     493 134 följare har det konto som är följt av flest. Det är @notch som är så populär. Han har i skrivande stund 552 910 följare”

Twitterbio är det utrymmet man får presentera sig själv på. Här är det en maxgräns på 160 tecken som gäller och inte 140 som för tweetsen.

I sin Twitterbio har:

983 angett social media eller sociala medier.

816 angett entreprenör eller entrepreneur.

 

Så här ser min Twitterbio ut. Ja ni fattar ju, Twitter i Sverige är fortfarande till stor del klubben för inbördes beundran.

(Nu har Aitellu valt att undersöka just PR relaterade begrepp och journalister så jag vet inte hur det ser ut inom andra yrkeskårer.)
Så vad vill jag säga med det här. Jo att det finns stora möjligheter som företag på Twitter om du vill nå folk i storstäder, early adopters och opinionsbildare. Inte lika stora möjligheter om du vill nå medelsvenssons. Däremot kommer Twitter garanterat växa ännu mer framöver. Jag tror att Facebook i Sverige börjar bli mättat och fler och fler kommer hitta till Twitter. Med tanke på hur många journalister det verkar finnas på Twitter, stärker det  kanalen i PR syfte. Så absolut finns det en fördel med att redan ha en närvaro där även om din målgrupp just nu inte är så stark på Twitter.

Vill ni läsa hela rapporten kan ni ladda ner den här svenskatwitter2011-1.

Mvh,

// Lina Areblad

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s