What inspires you?

H&M har i samband med att den nya gästkollektionen av Marni en tävling som integrerar Instagram och Facebook.

För att vara med och tävla krävs det att laddar upp din bild på Instagram och taggar den med #MarniatHM. Bilderna samlas sedan i en flik på H&Ms Facebooksida där du kan rösta samt dela din bild. Lika enkelt som det är kul. Priset är så klart kläder ur Marni at H&M kollektionen.

Vill du ha en tävling som går ut på att deltagarna ska dela med sig av bilder behöver du göra det enkelt för att få folk att tävla.  Facebook har mycket regler kring tävlingar och du får exempelvis inte dela bilder på företagets wall. Bryter du mot Facebooks regler är risken att din sida blir nedstängd. Social Factory bloggade nyligen mer utförligt om Facebooksregler vid tävlingar.

Det är inte bara bilderna i den här tävlingen som inspirerar mig även tävlingen i sig är väldigt intressant, jag kommer garanterat återanvända idén på ett eller annat sätt i framtiden.

Här är mitt testbidrag till tävlingen. Bilden föreställer gårdagens lunch bestående av ett plätt-torn med vit choklad och blåbär.

Plus: Det enda som krävs är att du taggar bilden #MarniatHM. Desto lägre tröskel desto fler är med och tävlar = stor spridning.

Minus: Jag skulle vilja att det fanns fler delningsfunktioner än till Facebook.

 

Reklamfilmen för kollektionen är regisserad av Sofia Coppola och är fantastiskt fin bara den, se den om du inte redan gjort det.

Annonser

One thought on “What inspires you?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s