13 % av alla företag använder inte sociala medier i sin kommunikation

Nordens största rapport om företags användande i sociala medier är här. Det är Hammer Hanborg som ligger bakom undersökningen. Ca 3 300 kommunikatörer har deltagit och bidragit med sin bild. Resultatet visar att tron på sociala medier har ökat markant de senaste åren. I dagsläget är det bara 13% som inte använder sociala medier i sin marknadsföring.

”Vi ser ett skifte i hela kommunikationsbranschen där sociala medier gått från en kanal som betraktats som lite av ett pionjärområde, till en av de viktigaste kanalerna för varumärkesbyggande och relationsskapande”, säger Christina Hammer, delägare Hammer & Hanborg. ”I de delar av undersökningen där vi ber respondenterna att utse Sveriges bästa kommunikationsteam och bäst i branschen, ser vi också att de företag som vunnit kollegornas respekt i huvudsak är de som lyckats väl i sociala medier. Självklart ställer denna utveckling nya krav på Sveriges kommunikatörer, samtidigt som nya möjligheter skapas för både företag och medarbetare”.

Vilka sociala medier använder ditt företag i sitt kommunikationsarbete idag?

Facebook är det medie som företag använder sig allra mest av. Hela 77% använder Facebook där 90% av de företag som verkar inom ideel sektor använder sig av Facebook.  Det är kul att se att så många använder sig av Twitter, jämfört med föregående år har användningen ökat med 20 %.

Två saker jag saknar i rapporten är. Vilka är de 13%  som inte använder sociala medier är och framförallt varför. Det andra är angående de företag som varit med sedan 2010. Vilka resultat har det gett dem, vad fungerar bäst, vad fungerar sämre osv.

// Lina Areblad

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s