Att välja bort konsumtionen

Jag började min bana inom sociala medier en gång i tiden som modebloggare.

Vid 13 års ålder var jag en av de få som bloggade om mode i Sverige. Bloggandet höll i sig i ungefär fyra år innan jag tröttnade och la ner. Jag hann under de åren både skaffa mig en stor läsarskara, lära mig ännu mer om mode utan också shoppa mer än någonsin. Mitt kläd och mode intresse har alltid spelat en stor roll i mitt liv. Lite för stor roll vissa perioder.

 

Känslan av att ta på sig ett nytt plagg eller ett par nya skor är oslagbar, men är det verkligen det som är viktigt för mig? Ska jag mäta min lycka i antal skor eller i prislappen på mina byxor. Det är så lätt att intala sig själv att ”jag behöver verkligen de här skorna”. Medan det egentligen handlar om en vilja att ha just de där skorna.

Mitt i all den här konsumtionen slutar man också lära sig nya saker och skaffa sig skils. Allting går ju att köpa. Men vi vet ju att när man lagt ner sin egen energi på något smakar det också mycket godare i slutändan.

Source: fwd4.me via Cammie on Pinterest

 

Jag vill testa hur viktig konsumtionen är för mig överhuvudtaget och se vad som händer när man inte konsumerar. Jag kommer att ha tre konsumtionsfria månader. Sista konsumtionsfria dagen är 25 juli. Min förhoppning är att kunna visa att man inte behöver shoppa så mycket som vi gör idag. Det är inte det som kommer rädda världen, oavsett om du intalar dig själv att du gör något bra när du köper en tröja där 5% går till någon välgörande ändamål.

Detta innebär att jag inte får konsumera saker såsom kläder, prylar (hörlurar, iphoneskal, inredning, böcker m.m).

Saker jag får köpa är mat, transport (t.ex taxi, flyg, bussbiljetter) nöjen (t.ex. biobiljetter, inträde till museum m.m) och hygienartiklar som är nödvändiga.

Är det något som känns paniknödvändigt får jag låna, laga eller byta mig till det.

Vill ni bloggläsare haka på så kan vi peppa varandra under tiden? Jag kommer rapportera då och då kring hur det går.

// Lina Areblad

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s