Social media is king

Inför lanseringen av en företagsversion på Google + ( i dagsläget finns bara företagssidor) har Google gjort en studie i hur olika företag använder sig av sociala medier inom verksamheten.

Resultatet är inte överraskande, men det är alltid kul att få papper på att sociala medier är en bra investering.

”87 procent av de företag i studien som växer snabbast uppger att de använder sociala medier inom företaget. Tre fjärdedelar säger att företag som omfamnar sociala medier kommer att växa snabbare än de som struntar i det.”

”38 procent av de svarande som använder sociala medier säger att de är nöjda med jobbet, mot 18 procent av dem som aldrig använder sociala medier.”

En tredjedel av de svarande uppger att deras arbetstid har använts mer effektivt och att de snabbare hittar rätt kompetens.

Hela artikeln finns att läsa här.

P.s Extern kommunikation: Det finns en stor fördel med att arbeta med Goggle + som nätverk. När du googlar på någonting värderar Google Google+ sidorna högre. Har du en vän som har plussat en viss sida rankas den högre. Självklart är det större chans att du anlitar den flyttfirma din kompis plussat än en som du inte vet något om.

Men, köpa plus, motsvarigheten till att betala för likes eller followers är helt idiotiskt. Av den enkla anledningen att det inte spelar roll om du har 1000 plus från Indien när någon söker från Sverige.

// Lina Areblad

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s